Mugga's PaardenKracht
Coachen met paarden

WELKOM BIJ MUGGA'S PAARDENKRACHT

Ik coach mensen met behulp van paarden. De naam Mugga's PaardenKracht is ontstaan omdat ik voornamelijk werk met mijn ijslandse merrie Mugga (spreek uit Moeka). Het is haar PaardenKracht die mij helpt een goede coach te zijn. Mugga is ook mijn inspiratie geweest om de opleiding tot paardencoach te gaan volgen, Mugga spiegelde namelijk altijd maar ik begreep niet goed wat zij bedoelde. Nu vormen we samen een goed coach team. 

Paarden kijken niet naar hoe je eruit ziet, ze kijken naar jouw gedrag en jouw gevoelens. Paarden kijken onder de waterspiegel naar hoe jij bent. Met behulp van deze paardenkracht gaan wij werken aan jouw persoonlijke groei. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en krijg je meer rust en balans in jouw dagelijkse leven. 

Het paard spiegelt jouw gedrag of gedachten en door middel van oefeningen krijg je hier een inzicht in. Samen bespreken we dit. 

Ben je vaak onzeker, pieker je veel, heb je het druk? Zit je niet lekker in je vel? 

Dan is paardencoaching een goede manier om met behulp van het paard jezelf te ontdekken en hierdoor meer rust en balans te krijgen. 

Heb je een ongeluk of operatie gehad of is jouw leven door iets anders plotseling heel erg veranderd? Heb je burn-out klachten?

Door de eigen ervaring van de coach kan zij zich goed inleven in jouw situatie. Met behulp van oefeningen en huiswerk krijg je meer grip op jouw leven. In deze situatie raad ik wel aan om een pakket van 3 sessies te nemen, omdat er in één sessie niet genoeg tijd is om goed op alles in te gaan. 

Moet ik ervaring hebben met paarden?

Ervaring met paarden is niet nodig om een coaching te kunnen doen. Je hebt wel een paar stevige schoenen of laarzen nodig, dit in verband met de veiligheid. In een paardenbak of weiland is lopen op hakken niet zo handig en slippers of open schoenen bieden geen bescherming tegen paardenvoeten of bijv stenen die in de bak kunnen liggen. 

Wat is een partner sessie?

Mijn ervaring is dat er door hulpverleners wel aandacht geschonken wordt aan de patiënt maar dat de partner overgeslagen wordt. Maar ook de partner kan wel met hulp gebruiken om alles op een rijtje te krijgen wat er nou gebeurt (is). Met behulp van oefeningen met het paard gaan we hiermee aan de slag.