Mugga's PaardenKracht
Coachen met paarden

DE COACH


Hallo, ik ben Mariska Stenzler, ik ben geboren in 1972 en vanaf mijn 10e al een paardenmeisje. Het is altijd een droom geweest om te gaan werken met paarden. Na de middelbare school heb ik echter een secretaresse opleiding gedaan en heb tot 1996 diverse administratieve baantjes gehad. In 1996 is mijn dochter geboren, in 1998 mijn zoon, voor de kinderen was ik thuis. Ik werkte toen nog wel als invalkracht. 

In 2000 kochten wij onze eerste ijslander, hiermee is dus ook de liefde voor dit ras gegroeid. In 2001 ben ik een opleiding gaan doen om Blida zelf te kunnen bekappen, van de instructeur kreeg ik te horen dat ik talent had om kleine pony's te bekappen en dat ik hiermee verder moest gaan. Bekappen is simpel gezegd het nagels knippen en vijlen van paarden en pony's.  Vanaf 2003 ben ik dus af en toe de pony's van bekenden gaan bekappen en via via kwam ik toen bij steeds meer mensen terecht. Maar dit was toen eigenlijk alleen nog een soort hobby van me. Ik werkte inmiddels als huishoudelijk hulp in de thuiszorg.

In 2014 kreeg ik de vraag of ik de webshop Paardenluxe wilde overnemen. Hier werden ook hoefschoenen van Cavallo verkocht dus sinds 2014 verkoop ik ook Cavallo hoefschoenen. Ik ben toen ook het bekappen wat professioneler gaan doen.  In 2015 ben ik op aanraden van mijn dochter de basis opleiding tot paarden lymfedrainage therapeut gaan volgen. Voor 2016 had ik grote plannen, ik ben begonnen met een informatie dag om meer merken hoefschoenen te mogen verkopen. 

Vlak hierna kreeg ik een ernstig ongeluk waarbij ik 2 nekwervels verbrijzelde. Alle plannen vielen dus in één kort moment in duigen, ik moest in een halo frame en kon mij ruim 3 maanden nauwelijks bewegen. Hierna waren mijn nekwervels genezen maar moest ik nog revalideren om weer goed te kunnen bewegen, tot op de dag van vandaag heb ik nog snel last van mijn rug en mijn nek als ik teveel doe. De revalidatie periode heeft mij er bewust van gemaakt dat ik keuzes moest gaan maken en goed na moest gaan denken wát ik nou eigenlijk wilde. En dat was mijn droom waarmaken om volledig met paarden te gaan werken. 

In 2017 heb ik de vervolgopleiding lymfedrainage therapeut gedaan en ik ben in september van dat jaar gestart met de opleiding cognitief paardencoach. In november heb ik na overleg met mijn man het werk in de thuiszorg opgezegd om me volledig op de webshop en de opleiding te kunnen richten. Deze opleiding heb ik in september 2018 met succes afgerond!