Mugga's PaardenKracht
Coachen met paarden

DE COACH PAARDEN

Na heel veel jaren een verzorgpony of -paard heb ik in 2000 mijn eerste ijslander gekocht. Van Blida heb ik heel veel geleerd, vooral mijn liefde voor het ijslandse ras is door haar gegroeid. De ijslander is in de omgang een rustig paard, wat er vooral in de winter uitziet als een teddybeertje met een dikke vacht, maar met rijden zit er veel pit in. Dit maakt de ijslander tot een veelzijdig paard, het rustige karakter maakt ze ook uitermate geschikt voor het coachen. 

In 2004 is Skjalda geboren, ik heb haar zelf gefokt en heb haar dus al haar hele leven. Zij is een rustig maar toch ook zelfstandig paard. Zij is iets groter dan Mugga maar nog steeds niet een heel groot paard, qua maat zijn ijslanders ook nog pony's.

In 2007 heb ik Mugga gekocht, we wilden weer een rijpaard omdat Blida inmiddels overleden was en Skjalda nog te jong was. We wilden ook weer een vriendinnetje voor Skjalda hebben zodat zij niet alleen zou zijn als de andere paarden uit de kudde uit rijden zouden zijn. Dit plannetje is goed geslaagd want de dames zijn onafscheidelijk en weten inmiddels dat de ander altijd wel weer terugkomt als die eens alleen meegenomen wordt voor een ritje. 

Mugga (spreek uit moeka) is een merrie van 26 jaar, ze is geboren in IJsland en daarna als fokmerrie naar België gegaan. Sinds november 2007 is ze van mij. Het is een niet al te groot, rustig en vriendelijk paard en hierdoor ook heel erg geschikt voor mensen die paarden eigenlijk toch een beetje eng vinden. 

 
Meer foto's van de paarden zie je ook boven aan de site. Mugga is het donkere paard en Skjalda is de bonte. 

Heb je een eigen paard en zou je graag een coachingsessie met je eigen paard willen doen?  Stuur dan een mailtje of zet het als opmerking op het contact formulier. Dan bespreken we samen de mogelijkheden hiervoor.